Snart vil det være muligt at få sine nyheder fra en borgerlig TV-station, der er venligt stemt overfor landbruget. Det skriver Bæredygtigt Landbrug på sin hjemmeside.

Den nye TV-station får navnet NBnews, og bag stationen står Kaj Mieritz, der har en fortid som kommunikationschef i den liberale tænketank Cepos og som journalist og redaktør på Danmarks Radio, Dagbladet Børsen og Morgenavisen Jyllands-Posten samt 10 år som selvstændig. Med sig har han Peer Kølendorf, der er iværksætter og har startet en række virksomheder, hvoraf den mest kendte nok er CBB Mobil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil blandt andet gøre op med den forestilling, at fordi miljø er noget positivt ladet, kan vi ikke få nok af det, og så gælder det bare om at tromle de erhverv, vores samfund rent faktisk lever af, siger Kaj Mieritz til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

- Behandlingen af miljøsager virker mere politisk end objektiv. Og det er eksempelvis helt horribelt, at en privat forening som Danmarks Naturfredningsforening - der jo på ingen måde er nogen myndighed - optræder, som om dens repræsentanter er Vorherres stedfortrædere på jorden. Ingen af mainstream-medierne ser kritisk på dén slags, men det gør vi. Vi vil gerne være den frække dreng i klassen i mediebilledet - ligesom Bæredygtigt Landbrug er det som landbrugsorganisation, tilføjer Kaj Mieritz.

Det er muligt at stifte nærmere bekendtskab med NBnews på www.nbnews.dk. På hjemmesiden kan man allerede nu se en "dummy" med diverse indslag, der giver et indtryk af stationens vinkling.