Pon Equipment A/S har lanceret en ny læssemaskine fra Caterpillar med navnet 962K. Den har en vægt 21,8 tons, og med den elektronisk styrede parallelføring af læsseudstyret er maskinen foruden traditionelle løfte- og håndteringsopgaver også velegnet til arbejde med pallegafler.

Blandt de andre features, der kvalificerer maskinen til opgaver i blandt andet landbruget, er, at regenereringen af partikelfilteret kan afbrydes, når der arbejdes i et støvet miljø, hvor den høje udstødningstemperatur kan være et problem. Maskinen kan leveres med vendbar kølervinge, som dermed holder kølerne rene, og som standard kan der åbnes til alle kølere for lettere rengøring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavt brændstofforbrug

- I forhold til de tidligere modeller er transmissionen optimeret, så det automatiske gearskifte passer endnu bedre til arbejdsopgaverne og giver et mere flydende og behageligt gearskifte og konstant trækkraft. Den optimerede transmission er også med til at reducere brændstofforbruget, som er meget lavt på maskinen, siger produktchef Bo Mikkelsen fra Pon Equipment A/S.

Cat 962K har fået en helt ny kabine med bedre udsyn for føreren, og lydniveauet er begrænset til kun 68 dB. Maskinen leveres med helrat eller Caterpillars CCS-styring - alt efter kundens ønsker. Derudover kan maskinen leveres med hydraulik til eksempelvis højtipskovl, hvor betjeningen er integreret i ét læssehåndtag for bedste ergonomi.

Test af "storebror"

Den nye læssemaskine er forsynet med en Cat C7.1 ACERT Common-Rail motor, der lever op til Trin IIIb normerne. Den leverer 221 hk/165 kW.

Entreprenøravisen MASKIN|teknik, der er søsterblad til Maskinbladet, testede sidste år en "storebror" til Cat 962K. Den model - 972K - fik pæne ord med på vejen i testen, som du kan læse her.