Den nye JCB 4000-serie er netop landet i Danmark, og den danske JCB importør, Nicolaisen & Larsen A/S, er klar til at demonstrerer den rundt i hele landet for de danske landmænd.

- Jeg glæder mig til at fremvise traktoren for de danske landmænd, fortæller Dennis Faurby, produktspecialist hos den danske JCB importør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målrettet landbruget

Han fremhæver den nye traktor, som specielt målrettet landbrugene i Danmark på flere punkter.

Der er tale om en komplet ny traktor, som dog stadig har Fastrac-koncepterne, men faktisk løfter dem op på et nyt og mere spændende niveau.

Fastrac-konceptet betyder blandt andet, at der er tale om en traktor, hvor traktoren er bygget på ét fuldsvejset chassis, kabinen er placeret i midten, der er fuld affjedring på både for- og bagaksel, traktoren kører stærkt, og har derfor både skivebremser på samtlige fire hjul med ABS, også er traktoren firehjulsstyret.

- Traktoren er "kun" godkendt til hastighed på 60 kilometer i timen, og det betyder, at forbindelsen mellem rat og hjul er hydraulisk, som er kendt fra vores konkurrenter, og det vil helt sikkert vinde stort indpas hos de danske landmænd, fortæller Sam Taylor, salgsansvarlig for det det skandinaviske marked hos JCB.

Over 200 hestekræfter

Den nye modelserie strækker sig over tre modeller fra 160 til 220 nominelle hestekræfter, og med 235 hestekræfter i topmodellen, når boosten slår til med 950 newtonmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Motoren kommer fra Agco og er en 6,6 liters udgave, som overholder de nyeste emissionskrav, Tier 4 Final med ren SCR-teknologi. Det vil sige, at der skal blot fyldes AdBlue på traktoren, og der er hverken EGR-teknologi eller Diesel Partikel Filter.

Transmissionen er også hentet hos Agco, og ligesom den større 8000-serie, så er 4000-serien trinløs.

- Affjedringen er et kapitel for sig selv, og den er intelligent på den nye serie, hvilket betyder, at når en tung liftplov hænges på traktoren, så finder den selv den optimale vægtfordeling, ved at hæve bagenden af traktoren og sænke forenden - og det er noget af det, vi skal ud og vise de danske landmænd, fortæller Dennis Faurby.