Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening er efter længere tids forberedelse er klar til at søsætte Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Det skriver Information.

I første omgang vil fonden opkøbe landbrug, som er ved at lukke eller blive solgt for omkring 100 millioner kroner. Derefter vil de forpagte jorden til unge landmænd, som vil drive dem videre som økologiske bedrifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med de priser på landbrugsbedrifter og de lånevilkår, der gælder i dag, kan ingen starte for sig selv. Der er lukket for det varme vand hos bankerne, og det er også vanvittigt at skulle sætte sig for en gæld på 20-40 millioner kroner for at kunne blive selvstændig landmand. Så vores fælles projekt handler i høj grad om at løse problemet med generationsskifte i landbruget, siger Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening til Information, om baggrunden for projektet.

Pengene til fonden skal findes i aktier, som interesserede borgere kan købe og dermed blive medejere af de landbrug, fonden køber.