Når et nyt skoleår begynder på Bygholm, er det med et nyt ansigt på forstanderkontoret, skriver Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse. Det er 54-årige Erik Kristensen, der kommer fra en stilling som administrerende direktør på Castberggård, en uddannelsesinstitution for mennesker med hørehandicap.

Erfaring fra skoleverdenen

Forstanderjobbet byder på tæt kontakt med mange unge mennesker, og netop det har Erik Kristensen mange års erfaring i. Han er uddannet lærer, og har først arbejdet som lærer og siden som viceforstander og 10 år som forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden er han uddannet merkonom i ledelse og er ved at færdiggøre en uddannelse til international projektleder.

Selvom Erik Kristensen ikke er uddannet inden for landbruget, er det ikke en ukendt verden for ham, da han er ud af en landbrugsslægt.

Vil bringe Bygholm på banen

Noget af det, der fik Erik Kristensen til at søge jobbet som forstander på Bygholm, er stemningen og miljøet på skolen. Og så det, at Bygholm profilerer sig på høj faglighed.

- Fagligheden er en vigtig ting for mig. Og i det hele taget det at klæde de unge rigtig godt på, uanset i hvilken retning de senere vil benytte uddannelsen til, fortæller Erik Kristensen, der glæder sig til at arbejde med landbruget i uddannelsesøjemed.

- Landbruget er et spændende område, der får meget opmærksomhed. Jeg glæder mig til, at vi skal bringe Bygholm på banen og blandt andet klæde de unge på til at nå klima-målene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det hele taget ser Erik Kristensen frem sig til at arbejde med Bygholm som institution. På de interne linjer med at sikre gode arbejdsforhold og trivsel for medarbejderne. Og eksternt med at skabe synlighed og gøre Bygholm kendt som et åbent sted i lokalområdet.

- Vi glæder os i bestyrelsen over, at det er lykkes at finde en, der har erfaring med at drive kostskole, og som har gå-på-mod i forhold til at udvikle Bygholm fremadrettet, lyder det fra Bygholms bestyrelsesformand Nis Hjort, der ser frem til samarbejdet.

Erik Kristensen afløser Kaj Aage Højgaard, der fratrådte som forstander efter 14 år på posten.