For 25.000 kroner kan man blive medejer af et selskab, der skal fremme udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord. Finanstilsynet har netop godkendt Danmarks Økologiske Jordbrugsfonds prospekt.

Fondens formål er at fremme landbrug med fokus på miljø, natur og økologi og så skal fonden være med til at sikre generationsskiftet efter aldrende landmænd, der er på vej ud af erhvervet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Med et fortsat stigende marked på økologiske varer, en natur og et miljø som har brug for en håndsrækning, en kæmpe udfordring med et kommende generationsskifte i et gældsplaget landbrug, ja så må noget gøres. Fra snak til handling. Som formand for fonden glæder jeg mig til at bidrage til en ændret kurs og et alternativ til den traditionelle ejerform i dansk landbrug, udtaler formand Lars-Christian Brask

De to foreninger har sikret fonden ved at indskyde 400.000 kroner. Når aktietegningen åbner 1. september er målet at skaffe 30-35 millioner kroner. Gennem datterselskabet Dansk Økojord A/ S skal fonden opkøbe landbrug, der er ved at lukke eller blive solgt, for efterfølgende at forpagte dem ud til fx unge landmænd, der vil drive dem videre som økologiske bedrifter inkluderende natur-og vildtplejeplaner.

Med omkring 35 millioner kroner vil det være muligt for selskabet at optage realkreditlån, så der i alt vil være 100-110 millioner kroner at købe landbrug for eller omsat - tre til fem ejendomme.

- Mindst 1500 danskere har allerede meldt sig som interesserede, og fonden har også været i kontakt med en række virksomheder inden for både landbruget, detailhandlen og brancher, der normalt ikke beskæftiger sig med fødevareproduktion, men som ser investeringen som et muligt led i deres CSR-strategi, fortæller Direktør; Kim Qvist.

Lars-Christian Brask og Kim Qvist fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi tror, det rammer lige ind i den danske folkesjæl, at her kan jeg som almindelig dansker være med til at gøre en forskel. Og bliver det en succes, så er fonden klar til yderligere aktietegninger.