Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny dansk landbrugsaftale med Sydafrika i hus

Af ame - 25. aug. 2017 KL. 16:00

  • ww261139_1
  • ww261139_2

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har underskrevet en samarbejdsaftale med sin sydafrikanske ministerkollega.

I disse dage er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vært for fødevaretopmødet World Food Summit - Better food for more people på Christiansborg.

Under topmødet har Esben Lunde Larsen haft møde med den sydafrikanske minister for Landbrug, Skovbrug og Fiskeri, Senzeni Zokwana, hvor de begge har sat deres underskrift på en samarbejdsaftale om landbrug mellem Sydafrika og Danmark. Det skriver Miljø- og fødevareministeriet.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nu får et tættere samarbejde med sydafrikanerne. De kan blandt andet styrke deres egen landbrugssektor ved at uddanne nogle af deres kommende landmænd i Danmark, og vi kan få en øget eksport af landbrugsvarer til Sydafrika, som har en voksende middelklasse, der skaber et nyt behov for fødevareprodukter, siger Esben Lunde Larsen.

Samarbejdspunkter

Samarbejdsaftalen er en såkaldt MoU (Memorandum of Understanding), som fokuserer på foderproduktion, fødevareproduktion og handel for disse produkter:

- Kompetenceudvikling, kapacitetsopbygning og træning

- Dyresundhed, plantesundhed og fødevaresikkerhed

- Udvikling af agro-food værdikæde / forarbejdning

Tilfreds fødevareordfører

Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen udtaler:

- Vi har en lang tradition for stærke landbrugsskoler i Danmark, som uddanner nogle af verdens dygtigste landmænd. Landbrugsskolen i Dalum har i flere år haft et samarbejde med en sydafrikansk provins om uddannelse af sydafrikanske studerende. Med den nye aftale er planen, at samarbejdet skal udvides yderligere, så flere landbrugselever kan komme til Dalum. Det er enorm positivt, siger Erling Bonnesen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame