At gøde rigtigt er den første forudsætning for at udnytte næringsstofferne optimalt og få maksimalt udbytte af sin planteproduktion. Det skriver SEGES Forlag i en pressemeddelelse.

Forlaget har netop udgivet en bog om gødningslære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at drive et ansvarligt landbrug i dag er det nødvendigt, at landmanden har både teoretisk viden om jord, reaktionstal, planter, næringsstoffer og miljø, og mere praksisnær viden om brug og fordeling af gødningsstoffer, forklarer bogens forfatter, landbrugslærer Niels Erik Jespersen fra Dalum Landbrugsskole.

Gødningslære giver en beskrivelse af planternes behov for næringsstoffer og næringsstoffernes kredsløb, og alle sider er illustreret medfotos og figurer, som er opdateret med de nyeste tal. Bogen tager desuden fat i jordtyper, jordbundsanalyser og kalkning, samt brug af både husdyr- og handelsgødning.

- De nye fosforregler bliver naturligvis også behandlet i bogen. Men mere specifikt lovstof er udeladt i denne udgave, da regler og love ofte ændrer sig fra år til år. I stedet er der henvisninger til de aktuelle websites for aktuel lovgivning, skriver Niels Erik Jespersen i en pressemeddelelse.

Bogen kan købes hos SEGES Forlags netbutik og koster 299 kroner.