Italienske Bargam som importeres til Skandinavien af Sprøjtespecialist firmaet Brdr. Toft A/S i Sabro introducerer nu en opdateret udgave af Fox trailersprøjten. Fox placerer sig i det populære medium segment med fire tankstørrelser fra 2.700 liter og som en nyhed nu op til 4.200 liter. Fox modellen supplerer således fint de mindre Elios modeller (2.200-3.000 liter) og de større Compact modeller (3200-6200 liter).

På bomsiden er der mulighed for den stabile og gennemprøvede BDL bom i bredder fra 18 til 28 meter. Bommen er som standard med traditionel skråtstilling, men kan som tilbehør leveres med individuel løft af sidebomme, hos Bargam kaldet G-var.

Artiklen fortsætter efter annoncen

G-var bommene kan både hæve over vandret og ned til fem grader under vandret.

En anden mulighed er den fleksible vertikal foldede bom BDU Plus, der kan leveres i bredder fra 18 til 30 meter. BDU Plus har som standard G-var.

Endelig kan Fox leveres med Bargam's AirAssist luftassistance system i bredder op til 24 meter.

Den nye generation Fox er nu som standard med parallel bomlift. Bomaffjedringen er enten hydraulisk via bomliften eller den kendt Bargam specialitet; luftaffjedret bomophæng, som giver en fantastisk effektiv bomaffjedring og dermed en mere rolig bom.

Forskellige controller løsninger

Bargam Fox kan leveres med forskellige tidsvarende controller løsninger afhængig af behov og økonomi, fra enten Arag, Müller eller Trimble, herunder også ISObus løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bargam Fox er som standard med fast træk, men kan som tilbehør leveres med sporfølgertræk, enten i form af det enkle liftophængte tvangsstyrede træk, eller som hydraulisk styrbart træk. Til det hydraulisk styrbare træk kan leveres elektronisk sporfølgerautomatik.

Populært ekstraudstyr til Fox er hydraulisk akselaffjedring, hjulskærme, hydraulisk drift af væskepumpe, bomcirkulation og elektrisk tilkobling af vask fra kabinen. Som alle Bargam sprøjter, kan Fox skræddersys til den enkelte kunde ud fra et stort tilbehørsprogram.

Brdr. Toft har netop leveret den første Fox 4200 af senest aftapning til en sjællandsk planteavler. Denne sprøjte er med 24 meter BDL bom og fuld Müller Basic styring med Joystick, bomhøjdeautomatik og GPS sektionskontrol.

Tilskudsberettiget udstyr

Den nye Fox trailersprøjte kan som alle andre nye Bargam sprøjter leveres med tilskudsberettiget udstyr. Der kan søges tilskud via NaturErhvervstyrelsens pulje til pesticid reducerende udstyr.

Det drejer sig blandt andet om udstyr til "Bomstabilisering og sektionsafblænding" samt "Autostyring af pesticiddosering" og/eller Autostyring af flydende gødning".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formuleringen dækker væsentligst over bomhøjdeautomatik og GPS sektionskontrol.