Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu er det slut med at skifte skraberullerne

Af Mads Blenker - 11. mar. 2018 KL. 12:00

Fur Technology er klar med en skraberulle i aluminium, hvor det kun er lamellerne, der skal skiftes ud.

Mens høsten er det helligste i store dele af landbruget, er skind-sæsonen årets vigtigste tid for minkavlere.

En stor del af arbejdet foregår ved skrabemaskinen, og det er velkendt, at skraberullerne skal skiftes jævnligt for at sikre, at de værdifulde skind ikke bliver beskadiget. Hos Fur Technology har man et skarp fokus på netop skraberullerne, og tidligere har virksomheden lanceret en slibemaskine, der kan give nyt liv til slidte ruller. Nu er John Andersen og Fur Technology klar med endnu en opfindelse, der skal gøre livet lettere for de danske minkavlere - en skraberulle i aluminium, hvor det kun er skrabe-lamellerne, der skal skiftes.

- I stedet for at skifte en hel rulle, er det nu kun lamellerne, der skal skiftes. Det sparer på materialespildet, og det er billigere i længden, siger John Andersen.

Den nye rulle er blevet testet i praksis i Lemvig, og det er gået godt.

- Vi har testkørt rullen, og der har resultaterne været tilfredsstillende. Vi har oplevet, at aluminium er mere i balance end de traditionelle gummi-ruller. Det medvirker til, at maskinen kører mere lydløst, siger John Andersen.

Han vedkender sig dog, at de nye aluminiumruller, der bliver vist frem på Mink-messen i Herning, er dyrere i indkøb end de traditionelle ruller.

- Flere avlere er begyndt at skifte ruller efter 4-5000 skind, og så kan investeringen i aluminiumsruller faktisk tjenes ind igen allerede i løbet af den første sæson. Jeg forestiller mig, at de avlere, der har 100.000 skind om året, vil være kernemålgruppen for den nye ruller, siger John Andersen, der forsikrer de kunder, der har købt en slibemaskine hos Fur Technology, om, at slibemaskinen kan tilpasses, så den kan slibe lamellerne på den nye aluminiumsrulle.

Som nævnt bliver den nye rulle præsenteret på Mink-messen i Herning.

- Der vil helt sikkert være mange, der synes, det er en god idé. Men da vi lancerede slibemaskinen, oplevede vi, at det var sværere at slå igennem end forventet. Der er mange store spillere på markedet, der ikke nødvendigvis er begejstrede for det vi laver. Hvis de skal vælge mellem at slibe kundens rulle, eller sælge en ny, så er der mange, der hellere vil sælge en ny, siger John Andersen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame