Nu åbner NaturErhvervstyrelsen for ansøgninger til erhvervsudviklingsordningen. Der er i år afsat 80 millioner kroner til ordningen, og midlerne kan både søges til udviklings- og videnoverførselsprojekter.

Erhvervsudviklingsordningen er en del af det danske landdistriktsprogram. Projekter kan opnå 100 procent tilskud. Det er landbrugets fonde, der medfinansierer halvdelen af projekterne. Det betyder, at det er nødvendigt, at du har et tilsagn om støtte fra landbrugets fonde, inden du søger erhvervsudviklingsordningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fremme udviklingen

Erhvervsudviklingsordningen giver mulighed for at søge tilskud til udviklings- og pilotprojekter og projekter om videnoverførsel inden for det primære landbrug.

Projekterne skal fremme konkurrenceevnen og bæredygtigheden i landbruget gennem udvikling af nye teknologier, processer og praksisser og samtidig fremme videnoverførsel inden for den primære jordbrugssektor. Der er i år udvalgt fem indsatsområder, som projekterne skal falde indenfor, før de kan modtage tilskud. De fem temaer er: Kilma, natur og miljø, Økologi, Dyrevelfærd, Særlig biodiversitetsindsats samt MRSA. Som nævnt er der 80 millioner kroner i puljen, og de er fordelt med 48 millioner kroner til Klima, natur og miljø, 20 millioner kroner til Økologi, 8 millioner kroner til Dyrevelfærd samt 2 millioner kroner til henholdsvis MRSA og Særlig biodiversitetsindsats.

NaturErhvervstyrelsen skal modtage ansøgningerne senest den 1. december.