Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu kan Dansk Landbrugskapital udbetale lån

Af Mads Blenker - 17. feb. 2017 KL. 17:09

  • ww239640_1
  • ww239640_2

Med fire pensionskasser i ryggen er Dansk Landbrugskapital nu klar til at yde investeringslån for én milliard kroner til effektive landbrug, der er belastede af høj gæld.

Nu er Erhvervsministeriet klar til at rulle Dansk Landbrugskapital ud, og pensionskasserne ATP, PKA, PensionDanmark og Industriens Pension har givet konkret tilsagn om, at de samlet investerer 500 millioner kroner i Dansk Landbrugskapital. Sammen med kapitalen fra staten, som bliver investeret gennem Vækstfonden, når Dansk Landbrugskapital samlet op på én milliard kroner, som var det, man sigtede efter i første omgang.

Det betyder nu, at lånefonden formelt er etableret og kan begynde at yde lån til landbruget.

citat startcitat start

De første lån vil blive ydet allerede denne måned.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen

citat slutcitat slut

- Vi er meget tilfredse med, at pensionskasserne bakker op om Dansk Landbrugskapital med et stort millionbeløb hver. De første lån vil blive ydet allerede denne måned, og nu ser vi frem til, at pengene kan komme ud for at arbejde i landbruget, der har brug for nye investeringer for at øge effektiviteten og styrke indtjeningen, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Pensionskasserne investerer hver 125 millioner kroner i fonden.

Fonden er allerede i kontakt med mange landmænd og forventer på den baggrund at kunne yde de første lån i den allernærmeste fremtid.

De risikovillige lån fra Dansk Landbrugskapital skal hjælpe effektive landbrug, der har brug for at foretage nye investeringer, men som er belastede af en høj gæld. Det lader sig gøre ved, at investeringslånene fra Dansk Landbrugskapital er såkaldte ansvarlige lån, der bliver efterstillede og er uopsigelige fra Dansk Landbrugskapitals side. Det betyder, at realkredit- og pengeinstitutter kan tælle investeringslånene med, som var de egenkapital.

Forventningen er, at lånene typisk bliver på 5 til 10 millioner kroner med en løbetid på op til otte år og en individuelt fastsat rente. Et sted mellem 100 til 200 landbrug på tværs af driftsgrene forventes at få lån fra Dansk Landbrugskapital over de kommende år.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame