Hvis forskere og ledere på Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i Foulum havde håbet, at der ville falde en mønt eller en bevilling af, da den ansvarlige minister i mandags lagde vejen forbi - ja, så blev de slemt skuffede. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) besøgte Aarhus Universitet forskningsfaciliteter for blandt andet at se biogas-forsøgsanlægget og forsøgsmarkerne på stedet. Ministeren blev også klogere på, hvordan forskerne arbejder med at udvinde proteiner af græs, så ikke kun kvæg, men også grise, høns og mennesker kan få gavn af proteinerne, skriver folkebladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom argumenterne uden tvivl var gode og mange, havde ministeren dog ikke flere forskningsmidler med til Foulum.

- Der er ingen tvivl om, at det rummer et stort potentiale, og det er da tydeligt for mig, at det er noget, man skal fokusere på, men nu fordeler man altså ikke forskningsmidler i en bus i Foulum, selv om det måske kunne være rart, men jeg er ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale i det her arbejde, som vi ikke skal lade gå forbi, sagde Jakob Ellemann-Jensen.