Der kan nu søges om tilskud til et Natura 2000-projekt, hvis minimum 50 procent af projektområdet er udpeget til de aktiviteter, man ønsker tilskud til. Tilskudssatsen er 100 procent af de tilskudsberettigede udgifter eller underlagt standardomkostninger. Det oplyser NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

De udpegede Natura 2000-arealer findes på Danmarks Miljøportal. Her skal man klikke på "Landbrug" under "Arealinformation" i øverste højre hjørne. Herefter klikker man på "Flere kortlag?", hvorefter menuen åbnes i venstre side. Slutteligt folder man "Tilskudsordninger og drift af?" ud og sætter hak i den udpegning, man gerne vil se.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan også se de udpegede arealer via Tast selv-service på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.

Tilgroede arealer

Der kan blandt andet søges tilskud til projekter om rydning af træer og buske og fjernelse af ryddet materiale på de særligt udpegede Natura 2000-områder til rydning.

I de Natura 2000-områder, der er særligt udpeget til pleje (særligt udpegede N2000-arealer), kan der endvidere søges tilskud til projekter, der omhandler forberedelse til afgræsning. Et projekt skal minimum omfatte ydre hegn eller drikkevandsforsyning.

Der er afsat 28,1 millioner kroner til rydning og forberedelse til afgræsning.

Naturlige vandstandsforhold

På de udpegede Natura 2000-områder til hydrologi kan der søges tilskud til projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold, herunder at hæve eller sænke vandstanden, så den bliver naturlig for den pågældende naturtype.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret ydes der tilskud til forundersøgelser af projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold samt realisering af projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold.

Der er afsat 12 millioner kroner til projekter om etablering af naturlige vandstandsforhold, dog maks. 3,6 millioner kroner til forundersøgelser.

Det er i øvrigt sidste år, der kan søges om forundersøgelser, og 2017 bliver det sidste år, der kan søges tilskud til realisering af naturlige vandstandsforhold. Herefter lukker ordningen. Som kompensation kan ejere og forpagtere, der indgår i et projekt om etablering af naturlige vandstandsforhold, søge et 20-årigt tilskud til fastholdelse af naturlige vandstandsforhold.

Man kan læse mere om tilskudsordningerne på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.