Den store dyrskuehal Nordjysk Agro Center A/S, der ligger i tilknytning til Messecenter Vest-himmerland i Aars, får Henrik Dalgaard som ny formand, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Han tager over efter mælkeproducent Oluf Bøgh, Stenild ved Hobro, der har valgt at stoppe efter næsten ti år på posten. Den beslutning er taget af helbredsmæssige årsager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været et helt fantastisk selskab at være formand for. Blandt andet har vi altid haft en sund økonomi, og i dag har vi en solid egenkapital og ingen gæld, siger den afgående formand.

Manden, der skal føre Agrocentret videre er mælkeproducent Henrik Dalgaard, Aars.

- Jeg vil gerne takke Oluf for det store stykke arbejde, han har gjort, siger Henrik Dalgaard, der blev ny formand, da der var konstituering af bestyrelsen sidst i april måned.

Bestyrelsen består af otte personer - to fra hver af de fire primære ejere: Agri Nord, nf plus, Viking og Aars Borgerforening. Derudover ejer både Spar Nord og Jutlander Bank en andel af Agrocentret.

Både Oluf Bøgh og Henrik Dalgaard repræsenterer Agri Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuet er en vigtig opgave

Ifølge pressemeddelelsen fra Agri Nord ser Henrik Dalgaard frem til arbejdet som formand for Agrocentret, hvis eneste formål er at holde dyrskue. Agrocentret afvikler kvægfagmessen Agro Nord og lejer sine faciliteter ud til Kimbrerskuet.

- Det er en vigtig opgave at vise det omgivende samfund, hvad landbrugserhvervet står for og kan præstere. Den opgave bliver ikke mindre, efterhånden som afstanden mellem land og by bliver større og større, siger den nye formand.

Den nye formand har også visioner for det 30 år gamle Agrocenters fremtid,

- Det er vigtigt, at vi udvikler centret. Agrocentret skal være tidssvarende, så vi kan opretholde dyrskuerne og lignende arrangementer, siger han.