Agri Nord, LandboNord og LandboThy er blevet enige om, at det er Ulrik Krogsgaard, der skal repræsentere dem i Seges' fagudvalg for Økonomi og Ledelse.

De står derfor bag ham i samlet flok, når det nye medlem i fagudvalget skal findes ved L&F's Delegeretmøde i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulrik Krogsgaard har en helt klar målsætning for de rådgivningstilbud vedrørende økonomi og virksomhedsledelse, der udvikles af Seges.

Det skriver foreningerne i en samlet pressemeddelelse.

De skal forenkles.

- Vi er nødt til at møde landmanden, dér hvor han er, og ikke hvor vi tror, han er, siger Ulrik Krogsgaard.

Enkle værktøjer

For ham er det afgørende, at han og kollegaerne aldrig bliver mødt af et så komplekst værktøj, at de bliver bremset, inden de overhovedet er kommet i gang med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er sikker på, at jeg taler på mange landmænds vegne, når jeg siger, at de mange gode produkter fra SEGES skal forenkles, så alle kan forstå dem og dermed kommer til at bruge dem og får glæde af dem, siger han.

Eksempelvis nytter det ikke, at kalde et nyt tilbud til landmanden for »Dashboard«, hvis han i forvejen bøvler med nem-id, e-boks og nøglekort, mener han.

- Vi har så mange gode tilbud. Det er vigtigt, at folk forstår dem, så de kommer ud at virke i virkeligheden til gavn for landmændene. Nu er der måske 20 procent, der bruger dem, men jeg synes, det er bedre at forenkle dem, så de sidste 80 procent også kommer i gang med at bruge dem, siger han.

Kompleksitet bremser generationsskifter

Især i forhold til at få unge landmænd ind i erhvervet ? og de ældre godt ud af det ? har det stor betydning, at der findes et enkelt værktøj. Et værktøj, der på en overskuelig måde sætter generationsskifte-processen i gang.

- Lige rundt om hjørnet venter mange generationsskifter. Det er vigtigt, at både købere og sælgere forbereder sig til den situation. De skal have hjælp fra et simpelt værktøj, der viser, hvilke muligheder der er, og hvordan man kan forberede sig bedst muligt. Så kan de mere komplekse problemstillinger omkring ejendomsavanceberegning og skat komme senere i forlø-bet, siger Ulrik Krogsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rådgivning skal være målrettet bundlinjen

Udover enkelhed skal rådgivningen samtidig være målrettet mod, at der er plus på landman-dens bundlinje.

- Det, vi har lært af finanskrisen er, at vi skal gå efter kroner og ikke kilo. Vi driver virksomhe-der, og skal vi fortsætte med det, så skal de give overskud, siger Ulrik Krogsgaard.

Valget til fagudvalget finder sted ved L&F's Delegeretmøde den 7. november i Herning.