Nordea har netop fremlagt sit årsregnskab, hvor der er masser af positive takter, men landbruget tynger stadig på nedskrivningskontoen, som dog har toppet.

Netto blev der nedskrevet 879 millioner euro på udlån i Nordea. I den danske forretning udgjorde nedskrivningerne i 2010 i alt 460 millioner euro. Det samlede årsresultat blev et stort plus på 3,6 milliarder euro før skat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af regnskabsmeddelelsen fremgår det dog også, at nedskrivninger på udlån i Danmark tilsyneladende har toppet, men fortsat lå på et højt niveau med en uændret nedskrivningsandel i 4. kvartal i forhold til 3. kvartal. Og i den forbindelse nævnes landbruget direkte:

- Den løbende gennemgang af porteføljen indikerer, at nedskrivninger på udlån tilsyneladende har toppet. Nedskrivninger på udlån og problemer med kreditkvaliteten ses hovedsageligt blandt små og mellemstore kunder i erhvervssegmentet og inden for landbrugssektoren.

Nordea konstaterer også, at den samfundsøkonomiske udvikling fortsat er usikker, men koncernchef Christian Clausen konstaterer alligevel i sine kommentarer til regnskabet, at det økonomiske opsving i de nordiske lande bliver mere og mere robust.

- Sverige er længst fremme i opsvinget, og forbruget stiger i de nordiske lande og de nye europæiske markeder. Investeringerne viser tegn på bedring. Renterne er begyndt at stige, og efterspørgslen efter finansielle serviceydelser udvikler sig positivt, skriver han.