Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

De nominerede til nordisk madpris er offentliggjorte

Af loc - 3. maj. 2019 KL. 10:05

Der er kommet 299 indstillinger til den nordiske madpris Embla, der bliver uddelt den 1. juni - og nu er de nominerede her.

I alt er der kommet 299 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande - det er næsten dobbelt så mange som for to år siden, og det har ikke været en nem opgave for juryen at udvælge de nominerede for hvert land.

- Kvaliteten er høj, der er fokus på den gode smag, brug af nordiske råvarer, nye forarbejdnings-metoder og høj grad af bæredygtighed. Det er anden gang, at Embla skal uddeles, og det er en stor styrke for prisen, at der har været så mange gode indstillinger, siger Lone Marie Eriksen, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder på den danske del af Embla og fortsætter:

- Embla, der er en fælles, nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden.

I år er Island vært for prisuddelingen, der finder sted 1. juni i Koncerthuset Harpa i Reykjavik. Prisuddelingen kombineres med NKF-Konferencen med temaet Kvinder og Gastronomi, hvor 300-350 kokke fra hele Skandinavien forventes at deltage.

- Når islændingene kæder de to ting sammen, skabes der en rigtig fin synergi, hvor Embla er med til at støtte op om en eksisterende, national event og på samme tid udnytter et nationalt momentum med fokus på mad, siger Lone Marie Eriksen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame