Presset stiger mod transportminister Magnus Heunicke (S) for at udstede en generel tilladelse til, at tunge landbrugsmaskiner kan anvende vejnettet i kommunerne. I dag er det op til de enkelte kommuner at træffe afgørelsen, men Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, siger efter et møde i Kolding, at det er nødvendigt med hurtig handling:

- Vi er nødt til at have ens regler i hele landet. Vi har en situation, hvor landbrugsmaskiner er nødt til at bevæge sig fra mark til mark, og mange gange krydser de kommunegrænser, hvor man oplever det groteske, at man kører lovligt på en del af strækningen, mens andre dele er ulovlige, og traktorføreren risikerer en bøde. Det er uholdbart og ikke særlig erhvervsvenligt over for et erhverv, der skovler store valutaindtægter ind til Danmark hvert eneste år, siger Kristian Pihl Lorentzen til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Skal findes en løsning

Han har talt med formanden for Teknik og Miljøudvalget i Kommunernes Landsforening, der også er Koldings borgmester, Jørn Pedersen, og han peger på, at der skal findes en løsning på problemet:

- Jeg håber også på en drøftelse med Asfaltindustrien. Det strander på, at også Asfaltindustrien skal være med på fælles regler og accepterer det faktum, at de store tunge landbrugsmaskiner ofte trykker meget mindre på asfalten pr. kvadratcentimeter end eksempelvis lastbiler. Det faktum skal der tages udgangspunkt i, når vi skal revidere reglerne på området. Vi er nødt til at køre med vores landbrugsmaskiner, hvis vi fortsat vil have store landbrugsindtægter, siger Kristian Pihl Lorentzen, der vil have opklaret, "hvad der er op og ned" omkring trykket mod vejen fra eksempelvis bæltekøretøjer og dækkøretøjer.

Koldings Herreds Landbrugsforening stod bag mødet mellem Kristian Pihl Lorentzen og Jørn Pedersen. Et møde som også Venstres Eva Kjer Hansen deltog i.