De stadig større og tungere nedfældere til gyllehåndtering stiller større og større krav til gyllevognene. Det samme sker hos Agrometer, som nu har monteret boogie på den bugseret nedfældervogn med slangerulle.

- Der er stadig tale om en 600 meter slange med 4,5 tommer størrelse på vognen, men vi kan nu tage op til syv ton redskaber i liften, fortæller Peter G. Pedersen, eksportdirektør hos Agrometer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Navnet på den nye nedfældervogn er SRS 1500 og den danske virksomhed forventer at få de første ud at køre i Tyskland allerede til foråret.

Vending med tank

En anden nyhed i forbindelse med gyllenedfælding med Agrometer-systemet er muligheden for en fronttank på traktoren.

- Tidligere reducerede vi omdrejningerne på pumpemotoren, for på den måde at kunne hæve nedfælderen og stoppe gylletilførselsen og dermed kunen foretage en vending på forageret - men nu kan pumpemotoren fortsætte i samme omdrejnigner som tidligere, fortæller den danske eksportchef og henviser til den tre kubikemeter fronttank Agrometer nu tilbyder.

Der er ikke tale om en helt almindelig frontank, for der sidder nemlig en meget kraftig pumpe på fronttanken, som vil sørge for at overvinde pumpemotoren, som står ved gylle- eller buffertanken.

- I praktisk sker der det, at når forageret nåes, så vil chaufføren hævenedfælderen, hvorefter gylletilførselsen vil ske til fronttanken. De tre kubikmeter fyldes på cirka et minut, så det er den tid, man har til at foretage vendingen på forageret. Når nedfælderen sænkes igen og gylletilførselsen igen kan ske direkte til gyllenedfælderen, så vil den kraftige pumpe på fronttanken sørge for, at tømme fronttanken først, så man igen er klar til en ny vending i modsatte ende af marken.