Med tilskud på op til 65 procent i til procesordningen er der god økonomi og masser af fornuft i at konvertere til jordvarme eller luft/vand varmepumper. Eller man kan etablere gyllekøling i stalden og reducere fordampningen af ammoniak med op til 30 procent.

Det er blot to eksempler, som Vølund Varmeteknik peger på som økonomisk attraktive og miljøvenlige varmeløsninger for landmænd eller de firmaer, der opfører stalde til landbruget. Der er udsigt til en besparelse på 50-60 procent i forhold til et traditionelt oliefyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hjælp til ansøgninger

- Ved at tænke i alternative og vedvarende løsninger som gyllekøling, pille- og biokedler, varmepumper og jordvarmeanlæg kan danske landmænd i mange tilfælde fuldstændigt droppe fossile brændselstyper som olie - og samtidig spare på drifts- og varmeudgifter. Det kan mærkes direkte på bundlinjen, siger Vølund Varmetekniks landbrugsekspert Niels Kjær Nørgaard, som gennem en årrække har opbygget en tung specialistviden inden for gyllekøling, beregning af varmeforbrug, beregninger i forbindelse med miljøgodkendelser samt rådgivning om varmeinstallationer i stalde, herunder rådgivning i forhold til tilskudsordninger og salg af energibesparelser. Og hvis man ønsker at udvide besætningen, er det et ekstra plus med planer om gyllekøling - det kan hjælpe en ansøgning igennem.

Marginaler

Det er ofte i marginalerne, at den store gevinst ligger, så tilbagebetalingstiden kan komme helt ned på to til fem år, forklarer Niels Kjær Nørgaard:

- Det er en kombination af at have den helt rigtige tekniske løsning, der er udviklet og toptunet gennem årtier, og så at kunne navigere i junglen af tilskudsordninger, kende myndighedskravene og ikke mindst at have prøvet det før. Det er sådan, at man minimerer risikoen for forsinkelser og dyrtkøbte erfaringer - og sikrer en optimal løsning, der opfylder landmandens behov og indfrier bankens ønsker.

Kender forholdene

Vølund Varmeteknik har et landsdækkende samarbejde med erfarne vvs-installatører, som i forvejen kommer hos landmændene og derfor kender deres forhold.

- Vi kommer ind i billedet som vvs-installatørernes forlængede arm. Vi hjælper dem med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen, fortæller Niels Kjær Nørgaard og understreger, at samarbejdet betyder tryghed og sikkerhed, både for landmanden og vvs-installatøren.