12 nævn - heriblandt Natur- og Miljøklagenævnet - samles nu i en samlet styrelse i Nævnenes Hus i Viborg.

De 12 nævn bliver en del af det nye Nævnenes Hus i Viborg, som etableres som en selvstændig styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet. Det sker for at udnytte de administrative synergier bedst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en rigtig god nyhed, at alle klagenævnene samles, og vi tror på, at der er gode muligheder for synergi i sammenlægningen,

Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer

Det er en god ting ifølge Lars Hvidtfeldt, viceformand for Landbrug & Fødevarer.

- Det er en rigtig god nyhed, at alle klagenævnene samles, og vi tror på, at der er gode muligheder for synergi i sammenlægningen, siger Lars Hvidtfeldt.

Samtidig mener viceformanden, at samlingen af de 12 nævn kan betyde større retssikkerhed for den enkelte.

- Det er vigtigt, at klagenævnene fortsat forbliver uafhængige med fokus på en høj grad af retssikkerhed. Vi håber, at klagenævnene på særligt miljøområdet i højere grad kommer til at afspejle en bedre balance mellem vækst og udvikling og natur og miljø, siger Lars Hvidtfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over at styrke retssikkerheden og give klagere en bedre behandling, håber Lars Hvidtfeldt også, at sammenlægningen kan være med til at nedbringe sagsbehandlingstiderne i klagenævnene.

- Sagsbehandlingstiderne i klagenævnene har været et stort problem for erhvervet i mange år. Vi håber, at man med en samling af klagenævnene nu får bedre mulighed for at øge fokus på at holde sagsbehandlingsbunkerne nede - det vil gavne vækst og udvikling i fødevareerhvervet, siger Lars Hvidtfeldt.

Etableringen af Nævnenes Hus i Viborg er et led i regeringens plan for bedre balance i fordelingen af de statslige arbejdspladser i hele landet. Nævnenes Hus skal efter planen være i gang fra årsskiftet. Christian Lützen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, får ansvaret for at etablere styrelsen og gennemføre udflytningen til Viborg.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at samle Nævnenes Hus som én administrativ enhed. Det giver de bedste muligheder for at etablere et velfungerende fagligt hus, der er til gavn for både sagsbehandlingen i de enkelte nævn, for borgerne og for at skabe en fælles kultur til glæde for medarbejderne i det daglige arbejde, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.