Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) kan sende lovforslag i høring.

Regeringen, Villum Fonden og Aage V. Jensen Naturfond er blevet enige om, hvordan Den Danske Naturfond skal føres ud i livet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Naturfonden etableres som en privat erhvervsdrivende fond med en startkapital på 875 millioner kroner doneret af fondene og staten.

Det er planen, at fonden skal rejse yderligere kapital fra virksomheder og private, så Den Danske Naturfond i løbet af kort tid kommer til at rumme over en milliard kroner.

- Jeg har et stort ønske om, at Naturfonden bliver en folkekær fond, som mange vil have lyst til at støtte op om. Jeg håber, at både erhvervslivet, andre fonde og danskerne vil bidrage med små som store beløb. Den Danske Naturfond er en nyskabelse og en vigtig milepæl i kampen for Danmarks natur. Vi skal have mere og bedre natur i Danmark. Vores land er et af de mest intensivt dyrkede i verden, mange dyr og planter er truede, og det er kun gået tilbage for naturen. Med fonden får naturen en stor håndsrækning, så vi kan vende udviklingen for vores natur til gavn for alle danskere, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.