Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Når en vaskerobot bliver arbejdsglæde

Af Kate Frank Pommer - 28. jun. 2018 KL. 06:00

  • ww294901_1
  • ww294901_2

I Tørring har en gårdejer investeret i en vaskerobot for medarbejdernes skyld.

Medarbejderpleje kan være rundstykker om fredagen, fleksibel arbejdstid eller frugtordning.

I Tørring nord for Vejle har Peter Juul Eggersgaard fundet ud af, at medarbejderplejen skal være en vaskerobot, som både han og de ansatte er glade for.

- Det giver arbejdsglæde blandt medarbejderne, der ikke skal lave det tunge arbejde med at vaske staldene med håndkraft, siger Peter Juul Eggersgaard, der ejer gården.

Et slag på tasken, så tager robotten godt 80 procent af skidtet, så en medarbejder skal tjekke stalden efter og vaske niveauet oven over inventaret, da robotten ikke kan nå så højt. Men det er langt kortere tid end før 2014, hvor Peter Juul Eggersgaard købte robotten, som er en af de simple modeller.

- Jeg sparer jo også lidt på timelønnen, fordi den bare skal sættes i gang ved at trykke på en knap, og så skal der fjernes lidt i hjørnerne bagefter, hvor maskinen ikke kan nå ind, siger han.

Dybderens

Vaskerobotten med det mundrette navn Procleaner X100 fra Aco Funki er i gang hver uge i staldene hvor slagtesvinene og smågrisene går, og begge staldtyper får den samme type rengøring, som vel nærmest kan kaldes dybderens.

Robotten er sjældent i stykker på sin vej gennem staldene, hvor der bliver produceret op til 21.000 slagtesvin om året.

I nogle af staldene er der epoxyoverflade, og det gør det endnu nemmere for robotten at få fjernet så meget skidt som overhovedet muligt.

Robotten har kørt i omegnen af 1400 timer og både ejer og medarbejder er glade for den.

På gården er det Martin, der denne dag viser vaskerobotten frem og tanken om tiden uden vaskerobotten får hans ansigt til at agere som en vredet karklud.

- Det er virkelig hårdt for ryggen at vaske stalde, siger han, og gør det klart, at han virkelig sætter pris på robotten.

- Det giver jo tid til andre opgaver, siger han.

Vaskerobotten kan programmeres til både at køre iblødsætning og flere forskellige typer vask. Man tilkobler maskinen via det eksisterende højtryksanlæg med almindelig højtryksslange, og det kræver en vandmænde på minimum 25 liter pr. minut.

På tre-fire timer kan robotten vaske 30 meter stald. Robotten fungerer ved at køre gennem staldgangen og med sine lange arme højtryksspule staldevægge- og gulve.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame