Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Næsten alle danskere har glæde af naturen

Af Maskinbladet - 27. maj. 2019 KL. 12:45

Stort set alle danskere bruger naturen. Der er dog markante forskelle geografisk og politisk på, hvor ofte de gør det. Det viser en ny undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer har fået lavet.

99 procent af danskerne bruger naturen i et eller omfang. Mest til at kigge på, hvilket otte ud af ti benytter sig af, og til at gå, løbe eller cykle i. Det gør syv ud af ti danskere.

Det viser en undersøgelse, som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Tallene glæder Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

- Vi hører ofte, at det kan være svært at komme ud at nyde naturen, og at der for eksempel ikke er stier nok.. Når så stor en del af befolkningen bruger naturen til forskellige formål, så tyder det på, at danskerne trods alt oplever, at de har god adgang til at komme ud og nyde de muligheder, som naturen giver, siger Lone Andersen.

Undersøgelsen viser også, at der er store forskelle på tværs af geografi og politisk tilhørsforhold i forhold til, hvor ofte man bruger naturen.

Således bruger personer i Region Hovedstaden naturen markant mindst. Kun en af ti bruger naturen hver dag, mens det i Region Sjælland er en af fire og i både Region Nordjylland og Region Syddanmark en af fem, som hver dag har glæde af naturen.

Ser man på politisk tilhørsforhold, så er det færrest af Radikale Venstres vælgere, der bruger naturen hver dag. Kun 7 procent svarer ja til spørgsmålet, mens det er 20 procent af Det Konservative Folkepartis vælgere og 19 procent af både SF'ere og Venstre-vælgere.

Uanset politisk overbevisning, så skal danskerne dog have bedre muligheder for at få gode oplevelser i naturen, mener Lone Andersen.

- Det arbejder vi for eksempel på gennem Spor i Landskabet. Det er vandrestier, der giver alle interesserede mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden, og hvor landmænd og andre lodsejere stiller jord til rådighed. Et spor kan gå igennem marker, skove, enge og mange andre naturtyper. Der er lige nu 1200 km spor i landskabet fordelt på 200 ruter, men vi arbejder løbende på at få flere spor, som danskerne kan bruge, siger Lone Andersen

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame