Siden Maskinbladet for første gang i 1989 rullede i marken med den først test-traktor er der testet hundredvis af maskiner.

Der er nu gået 25 år, og vi fejrer jubilæet på flere måder. Blandt andet med en udgivelse af en 224 siders bog omkring PowerGears historie og udviklingen inden for traktorer i løbet af de seneste 25 år. Bogen bliver et samlerobjekt for teknik-interesserede, da den indeholder mange spændende sider af traktoren gennem 25 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

25 år kan føles som lang tid - men ikke i en branche, som konstant er i bevægelse. En branche hvor morgendagens nye teknologi og teknikker bliver vel modtaget af de danske landmænd. Vi, i dansk landbrug, er blandt eliten inden for produktion af fødevarer og andre landbrugsprodukter, og for at være med på det internationale og konkurrencedygtige marked, skal bedriften være opdateret og effektiv hele vejen rundt.

Det gælder i den grad også i maskinhuset. Her kommer Maskinbladets test forhåbentligt til gode, og ligesom maskinerne udvikles, så udvikler vi også konstant vores testkoncept.

Eksempelvis betyder en PowerGear-test i dag ikke bare en skrevet test i Maskinbladet, men også en test-video på maskinbladet.dk og et godt overblik over samtlige test på powergear.dk

En rejse tilbage i tiden

I PowerGear-bogen er der mange spændende områder i traktorens udvikling, og vi byder på en rejse tilbage i tiden og viser læseren de største milepæle i udviklingen, som virkelig er gået stærkt.

I løbet af de seneste 25 år har udviklingen inden for traktorteknologien taget flere gigantiske skridt fremad. Udviklingen har PowerGear fulgt på nærmeste hold, og de mange traktortest vidner om den store udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere af PowerGear-testene indeholder milepæle af forskellig art. Eksempelvis den første traktortest med trinløs transmission, traktor med boost, traktor med autostyring, traktor med fuld powershift transmission og så videre. Hvert mærke har en milepæl, hvor mærket enten var først eller en af de første til at vise en teknologi, som har revolutioneret traktor-verdenen og flyttet udviklingen hen til endnu en milepæl.

Ens for alle milepæle er, at samtlige producenter har taget dem til sig i dag og tilbyder dem til sine kunder i større eller mindre grad.

Vi dykker ned i motoren og dens udvikling og kigger blandt andet på, hvorfor små firecylindrede traktorer i 2014 er lige så stærke som sekscylindrede motorer i 1989.

Udkommer på Agromek 2014

Glæd dig til at slå op i PowerGear-bogen, der udkommer på Agromek 2014, som afholdes i november i Herning.

Vi giver bogen væk ganske gratis hver dag på Agromek i et begrænset antal - så kig forbi vores stand og se PowerGear-jubilæums-traktoren og få en bog med hjem, som er et samlerobjekt og et must for alle teknik-intesserede.