Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Muligt samarbejde om øget fokus på natur og klima

Af SSV - 10. sep. 2018 KL. 12:30

Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Maria Reumert Gjerding, var på besøg hos Hans Erik Jørgensen. Her talte de to bl.a. om et muligt samarbejde om øget fokus på natur og klima.

Besøget begyndte med en rundtur i marken, hvor økologiformand Hans Erik Jørgensen kunne fremvise mange naturtiltag og masser af nysgerrige økologiske grise, der var meget interesserede i Danmarks Naturfredningsforenings præsident; interessen var heldigvis gensidig.

Maria Reumert Gjerding fik desuden en rigtig god drøftelse med Hans Erik Jørgensen om, hvilke udfordringer, der kendetegner den økologiske svineproduktion anno 2018. De to parter var enige i, at emner som at få grisene til at være længere tid på friland og indgå som en del af sædskiftet er spændende at arbejde videre med.

Det samme gælder selvforsyning med proteinfoder, øget kulstofbinding i jorden samt mere fokus på naturindhold på bedrifterne:

- Som økolog er jeg ikke bare svineproducent eller planteavler. Jeg driver en bondegård, hvor det hele hænger sammen, og det er vigtigt, at naturen og klimaet også er tænkt ind. Det kunne være rigtig sjovt, hvis vi kunne få Danmarks Naturfredningsforening med på at lave noget mere udvikling på vores bedrifter, lød budskabet blandt andet fra Hans Erik Jørgensen.

Maria Reumert Gjerding kvitterede rigtig positivt for invitationen til et endnu tættere samarbejde:

- Der er ingen tvivl om, at vi har fælles interesse i at styrke økologien i forhold til klima og natur ? herunder ikke mindst øget kulstofbinding i jorden, siger hun.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame