Rigsrevisionen indledte i efteråret 2014 en omfattende undersøgelse af det tidligere Fødevareministeriums indsats mod husdyr-MRSA. Formålet med undersøgelsen var at undersøge, om ministeriet har gennemført en effektiv og helhedsorienteret indsats mod husdyr-MRSA. Ministeriet har modtaget anmærkningen "ikke tilfredsstillende" for et forhold, som ministeren nu vil rette op på.

Rigsrevisionen påpeger, at ministeriet ikke har haft en effektiv styring af igangsatte MRSA-initiativer og forskning. Det forhold retter miljø- og fødevareministeren nu op på:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er enig med Rigsrevisionen i, at der ikke har været ordenligt styr på ministeriets forskningsstyring i forhold til igangsatte MRSA-initiativer. Det skal der rettes op på, og jeg har derfor igangsat et eftersyn af, hvordan Miljø- og Fødevareministeriet fremadrettet får optimeret bestilling, håndtering og formidling af forskning i hele organisationen, siger Eva Kjer Hansen.

Ikke helhedsorienteret

Ministeriet indsats mod husdyr-MRSA bliver kritiseret for, at ministeriet ikke har haft et helhedsorienteret hensyn til de sundhedsøkonomiske omkostninger.

- Jeg er enig med Rigsrevisionen i, at Miljø og Fødevareministeriet hele tiden skal have fokus på at samarbejde med andre ministerier, så alle bidrager til helhedsorienterede analyser. Når det er sagt, så vil der også i fremtiden forekomme sager med MRSA, salmonella eller noget tredje, hvor der er en sundhedsrisiko, der kræver hurtigt politisk handling. Her må detaljerede økonomiske analyser blive lavet sideløbende med, at der bliver handlet politisk, siger Eva Kjer Hansen.

-Jeg har noteret, at Rigsrevisionen anerkender indsatsen med den for nyligt vedtagne handlingsplan for bekæmpelse af husdyr-MRSA, som der er bred politisk opbakning til. Jeg vil gennemføre initiativerne i handlingsplanen, og jeg vil følge nøje, om initiativerne virker efter hensigten, siger Eva Kjer Hansen.