Mobile højtryksrensere monteret på minilæssere, fodermaskiner eller med egen motor er i stigende grad blevet populære blandt minkavlere.

Det fortæller Anders Harder Nielsen, sælger hos Anker Bjerre i Holstebro, der også forhandler New Holland-traktorer, Schäffer- minilæssere og specialredskaber til pelsdyrsbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Anders Harder Nielsen har der været en stor interesse og godt gang i salget af højtryksrenserne.

- Det skyldes nok, at der ikke tidligere har været noget lignende på markedet. Eller det der var, det var for dyrt, siger han.

Han fortæller, at mange minkavlere bruger maskinerne til rengøring:

- De kan bare sætte sådan en her på en pallegaffel, og så kan de sidde og vaske fra minilæsseren. Så behøver de ikke at slæbe hele højtryksrenseren igennem farmen med vandslange og strøm, siger han. Renserne kan også bygges på fodermaskiner, og de findes med egen benzin-motor.Det er Reno, der laver selve renser og system, mens Anker Bjerre står for monteringen på en palletang.

- De kan bruges steder, hvor der ikke er tilslutning af vand og strøm. De kan enten køre på benzin-motoren eller via minilæsserens hydraulik. Så suger de vandet i tanken, som indeholder 600 liter. De findes både i en standardmodel med otte meter slange, eller man kan tilkøbe en 20 meter slangeopruller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De bruges til at vaske klatter væk, til at vaske gyllerende og foderrester, og nogle bruger dem til at vaske redekasser. Det afhænger af sæsonen, og hvad de går og laver derude, siger Anders Harder Nielsen.