Kopenhagen Fur har for sidste gang i denne salgssæson slået hammeren i auktionspodiet. Salgssæsonen har været præget af faldende priser henover sæsonen, men med en prisstigning på 18 procent på den netop afholdte september-auktion sluttede året positivt.

Omsætningen nåede 1,3 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En del af prisstigningen skyldes den styrkede dollar, så den egentlige markedsstigning vurderes at ligge på 7-8 procent.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind endte på 324 kroner for hele sæsonen mod 612 kroner i 2013.

Gennemsnitsprisen på udenlandske minkskind endte på 241 kroner mod 498 kroner året før.

- Vi har oplevet en hurtig og resolut markedstilpasning med vel nok det voldsomste prisfald i nyere tid. Markedsændringen har haft den effekt, at forskellen i prisen på gode og dårlige kvaliteter er øget yderligere til fordel for de danske minkavlere, som laver verdens bedste mink. Vi har således fået 29 procent mere for danske minkskind end for udenlandske minkskind. Det giver en høj konkurrencefordel til danske minkavlere, siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur.

God kvalitet

Ifølge Kopenhagen Fur vil forventes produktionen at være urentabel for avlere, primært i udlandet, med dårlig kvalitet, og det kan betyde en yderligere reduktion næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som denne sæson viser, og ikke mindst prisstigningen på september-auktionen, så findes der ikke spåkoner, som er i stand til at sige noget seriøst om minkprisens udvikling. Derfor vil jeg ikke driste mig til at spå om udviklingen i næste salgssæson, men jeg vil nøjes med at konstatere, at danske minkavlere står usædvanligt stærkt. Vi får en betydelig og en stigende merpris på vores højkvalitetsmink, som gør, at vi kan klare lidt af hvert, siger Tage Pedersen.

Kopenhagen Fur har solgt næsten 25 millioner minkskind i sæsonen og den samlede omsætning nåede 8 milliarder kroner.