Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Minkpriser fortsætter op

Af Jacob Hove - 16. feb. 2015 KL. 10:14

Februar-auktionen bød ligesom auktionen måneden før på prisstigninger.

På februar-auktion steg den gennemsnitlige minkpris med 11 procent, mens prisen på Kopenhagen Furs auktion i januar steg med 10 procent. Udbuddet var på 5,9 millioner minkskind, og de danske minkskind blev solgt til en gennemsnitspris på 452 kroner, mens de udenlandske minkskind nåede en gennemsnitspris på 357 kroner. Auktionsomsætningen nåede 2,6 milliarder kroner.

- Der har været en solid efterspørgsel i auktionssalen på vores februar-auktion, hvor køberne har været i stærk konkurrence med hinanden. Der er blevet råbt og kæmpet om at få buddet. Det er igen de kinesiske indkøbere, som dominerer markedet. Efter det seneste års krise er branchen kommet stærkt igen, og mange nye spillere ser muligheder i pelsbranchen med den lavere råvarepris, siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse.

Auktionen var besøgt af omkring 570 kunder og heraf var over 300 fra Kina. 80 af dem var helt nye kunder, som for første gang har fået visum til Danmark.

Efterspørgslen på pelsvarer på det kinesiske detailmarked har været båret af en kold vinter og købestærke kinesiske forbrugere. Detailmarkedet er nu i gang med en sidste slutspurt frem til det kinesiske nytår, som traditionelt er højsæson for pelskøb.

- Den aktuelle udvikling på markedet tyder på, at puklen af usolgt pelsværk er væk fra det kinesiske marked. Prisstigningen på auktionen er efter min umiddelbare vurdering drevet af et reelt behov for tilførsel af råvarer til de kinesiske pelsfabrikker, siger Tage Pedersen.

Usa og Europa

Salget af pels i Europa og USA har også været tilfredsstillende gennem vinteren. Europa har haft en forholdsvis varm vinter, men her har moden været med til at drive salget.

- I USA har vinteren været kold, og her er moden også en væsentlig faktor for pelssalget. Meldingerne fra det amerikanske marked har derfor været positive, siger Tage Pedersen.

Prisniveauet på Kopenhagen Furs februar-auktion ligger 5 til 10 procent over niveauet på den seneste internationale pelsauktion hos det canadiske pelsauktionshus NAFA.

- Vores udbud af mink bliver ikke overgået af noget andet auktionshus. Vi har en meget stor skindtilgang, og derfor kommer mange af vores kunder kun til København for at købe minkskind. Vi får derfor koncentreret en større købekraft i vores auktionssal, og det giver en højere pris. Kunderne er samtidig trygge ved at købe hos os, fordi vi sætter verdensmarkedsprisen. Her er ingen overraskelser, som der kan være, hvis man forkøber sig på en mindre handelsplads, hvor prissætningen ikke er helt skarp, siger Tage Pedersen.

Kopenhagen Furs samlede minkudbud i 2015 bliver rekordstort på estimeret 27,4 millioner skind. Dermed udbygges og befæstes Kopenhagen Furs position som verdens største globale handelsplads for minkskind.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame