3,3 millioner minkskind er netop blevet solgt på den netop afsluttede januar-auktion.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind endte på 420 kroner, mens gennemsnitsprisen på udenlandske minkskind blev 328 kroner. Auktionens samlede omsætning var på 1,34 milliarder kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det kinesiske marked dominerede januar-auktionen.

- Vi har fået en stærk start på den nye salgssæson. Meldingerne fra den kinesiske pelsbranche er ganske positive efter sidste sæsons prisjustering, som har givet plads til nye aktører og nye kunder i pelsbutikkerne. Generelt har kineserne penge mellem hænderne, og de er også klar til at bruge dem, siger bestyrelsesformand Tage Pedersen, Kopenhagen Fur.

En del af de stigende minkpriser skyldes også den stærke dollar, men på især kvalitetsskindene er der også en reel stigning i markedsprisen.

Rusland er et andet vigtigt pelsmarked, men rublens nedtur har betydet, at det russiske pelsmarked er afventende. Derimod kører Europa og Nordamerika stærkt med god og stigende efterspørgsel.

- Lige nu er Rusland, som traditionelt er et stort pelsmarked, væk, og at udviklingen alligevel er positiv siger noget om den fornyede styrke i den kinesiske efterspørgsel, siger Tage Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opjustering

Den vellykkede auktion ventes at styrke Kopenhagen Fur yderligere som foretrukken handelsplads for den internationale pelsbranche. Skønnet for skindtilgangen for 2015 er justeret op til godt 27,4 millioner minkskind - til sammenligning solgte Kopenhagen Fur knap 25 millioner minkskind i den foregående sæson.

En udvidelse af auktionshusets faciliteter i Glostrup med 9.000 kvadratmeter til samlet 88.000 kvadratmeter er klar til ibrugtagning i foråret, og det betyder, at Kopenhagen Fur får kapacitet til yderligere vækst.

Traditionelt har Kopenhagen Fur åbnet salgssæsonen med en auktion i december. Den nye struktur med sæsonstart i januar var derfor imødeset med spænding.

- Vi kan konstatere, at kunderne har taget rigtig godt imod de nye auktionsterminer. Vi har haft flere kunder, end vi tidligere havde på vores december-auktioner, og det er naturligvis positivt for prisdannelsen. Travlhed i detailleddet i Kina har omvendt betydet, at nogle kunder er blevet hjemme, men de har så fulgt salget online, og løbende lagt ordrer ind hos deres kommissionærer i auktionssalen, siger Tage Pedersen.

Kopenhagen Furs næste auktion holdes i begyndelsen af februar med et forventet udbud på 4,5 millioner minkskind.