Grindsted Landbrugsskole har valgt at opgradere undervisningen inden for minkavl.

Derfor har skolen ansat Mette Hansen som lærer i faget mink. Mette Hansen er uddannet agronom og har sin baggrund som konsulent på Videncentret for Landbrug, men er i dag også selvstændig minkavler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi får uddannet flere til vores branche, og vi står foran et stort generationsskifte, da en del af de nuværende minkavlere er oppe i årene. Så jeg er glad for, at kunne give både praktisk- og teoretiske viden videre til de unge på landbrugsskolen, fortæller Mette Hansen.

Den 34-årige agronom skal undervise på alle forløb.

Et område med mange mink

Blandt de nuværende elever er 19-årige Stefan Kjærsgaard Knudsen fra Borris, som har valgt mink som sit fremtidige arbejdsområde. 

- Jeg har en stor interesse for at passe dyr, og mink er for mig det mest interessante produktionsdyr. Det er dog ikke på grund af, at det for tiden er der, de fleste penge ligger, men avlen og det at skabe høj sundhed for dyrene, synes jeg, er spændende. Jeg begyndte med et sommerferiejob på en minkfarm efter 9. klasse, og der fik jeg første gang interessen for arbejdet med mink, fortæller Stefan Kjærsgaard Knudsen.

Han drømmer om at få sin egen minkfarm, men først skal han lige færdiggøre uddannelsen på Grindsted Landbrugsskole.   

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter sommerferien starter et nyt hold elever på andet hovedforløb, og her kommer faget på linje med svine- og kvægundervisningen.

- Skolen ligger i et område med mange minkfarme, og for øjeblikket er der gode etablerings muligheder for unge. Derfor er det en oplagt mulighed for os at tilbyde eleverne mere undervisning i mink. Stefan er jo et godt eksempel på en elev, som før vi indførte minkundervisning på skolen, ville have været nødt til at flytte langt væk for at kunne tage sin drømmeuddannelse, siger forstander Kurt Østergaard.