Flere ministerier har forsøgt at hemmeligholde en lang række oplysninger om landbrugspakken for offentligheden. Således har ministerierne valgt at fjerne omkring fire femtedele af et 70 sider langt dokument.

Det skriver politiko.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Alle væsentlige oplysninger er taget ud. Men som jeg læser det, er der ifølge reglerne intet, man burde kunne undtage.

Oluf Jørgensen, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

I løbet af foråret anmodede Politiko om aktindsigt i regeringens såkaldte kvælstofcover med bilag fra december 2015. Coveret er centralt, fordi det ifølge Politiko viser, at regeringstoppen helt fra forløbet om landbrugspakken begyndte, havde kendt til en stribe problemer med miljøgrundlaget. Og det er disse oplysninger, ministerierne har valgt at fjerne fra dokumenterne som blev sendt til politiko.dk.

- Det er jo nærmest det hele, ministerierne har undtaget. Alle væsentlige oplysninger er taget ud. Men som jeg læser det, er der ifølge reglerne intet, man burde kunne undtage. I stedet burde I have fået alle oplysningerne i kvælstofcoveret. Det er min helt klare vurdering, siger Oluf Jørgensen til politiko.dk.

Flere af ministerierne - herunder mijø- og fødevareministeriet har tilmed valgt at oprette et helt nyt dokument, så man i aktindsigten ikke kan se, hvad der er, der er blevet klippet fra.

Du kan se de dokumenter, politiko.dk har fået tilsendt ved at klikke på linket øverst i artiklen.