- Problemet er, at der ikke er nogen, der kan garantere mig, at man kan gå ud og tage analyser af besætninger og med 100 procent sige, at i den her besætning er der ikke MRSA, siger Henrik Høegh til P1 Dokumentar.

Han erkender, det er på høje tid at gøre noget ved MRSA i landbruget. Men først når han ser resultatet af et forskningsprojekt om MRSA i landbruget, er han klar til handling. Det er færdigt ved udgangen af 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har ikke gjort noget

En af landets førende forskere i stafylokokker, professor i mikrobiologi og overlæge Hans Jørn Kolmos fra Odense Universitetshospital, undrer sig over, at hverken myndighederne eller landbruget har gjort noget for at udrydde de problematiske bakterier i staldene:

- Vi har nu i et par år efterlyst undersøgelser, der viser, hvor udbredt dette problem er i de danske svinestalde. Men det har man ikke undersøgt. Måske skyldes det, at når man først har defineret problemet, så er man også nødt til at gøre noget ved det.

Hans Jørn Kolmos mener, myndighederne bør sætte ind mod smittekilden inden problemet vokser sig endnu større.

- Det mest problematiske er jo, at bakterien ikke bliver i svinestalden. Dukker den op på hospitalet kan det gå helt galt med alvorlige sårinfektioner i tilslutning til en operation. Det har vi set flere eksempler på, siger han.

Læs også Åbenhedstingets artikel om resistente stafylokokker:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hemmeligholdelse i sundhedssektoren umuliggør effektiv bekæmpelse af bylder og betændte sår på grund af svine-MRSA.