Det var en god idé, da LandboNord kort inden sommerferien var med til at samle 2.500 elever og lærere samlet på første dag af Hjørring Dyrskue.

Sådan lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er et godt initiativ, som LandboNord har taget med de lokale skoler. Her kan eleverne bl.a. lære om fødevarernes vej fra jord til bord og hvilke jobmuligheder, der er i landbruget, siger hun.

Formand for LandboNords Skolekontaktudvalg, Niels Hedermann, er glad for traditionen og har ingen planer om at ændre den.

- Vi giver børnene et nuanceret billede af landbruget. Flere af dem har vi været ude at besøge inden, eller også har de besøgt os, så de kan se, hvad vi går og laver. De får en forståelse for, hvad vi som landmænd har behov for for at kunne producere og udvikle fødevarer, siger Niels Hedermann.

Undervisningsministeren siger videre:

- Hele ideen med Den åbne skole i den nye skolereform er, at eleverne igennem konkrete samarbejder med det lokale foreningsliv, virksomheder og organisationer kan blive dygtigere, fordi deres viden bruges i praksis. LandboNords initiativ er et godt eksempel på, hvordan elever og skoler får noget ud af at samarbejde med lokalmiljøet, siger Christine Antorini.