Miljø- og fødevareministeren, Jakob Ellemann-Jensen, var mandag aften til stormøde på Agerskov kro i Sønderjylland, hvor cirka 300 landmænd også var mødt op, skriver JydskeVestkysten. En rekordtør sommer, en afrikansk svinepest, der nærmer sig, og et landbrugserhverv, hvor gennemsnitsalderen kun bliver højere og højere er blot et udpluk af de bekymringer, landbruget fik mulighed for at forelægge ministeren.

Ifølge JydskeVestkysten skal de danske landmænd ikke regne med, at regeringen vil øge sit fokus betragteligt på landbruget på bekostning af miljøet, for meldingen fra ministeren var klar: Landbruget har allerede fået meget opmærksomhed, og nu er det altså også miljøets tur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da jeg tiltrådte i maj lagde jeg tryk på, at det var miljø før fødevarer. Det har jeg fået på nakken for. Men det mener jeg stadigvæk, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen, der allerede mener, at regeringen har haft et stort fokus på landbruget siden 2015.

- Vi har de seneste år haft helt naturligt og helt rimeligt fokus på dansk landbrug. Vi har et erhverv, der var tvunget i knæ, og gjorde vi ikke noget politisk, fik vi en katastrofe. Har man fokus på det ene ben i et ministerium på to ben, skal man også hvile lidt på det andet ben, lød det fra ministeren, der dog ikke mener, at landbruget bliver glemt, men at det er vigtigt at finde den rette balance mellem fokus på miljø og fødevaresektoren.

- Vi skal gøre mere for ren luft i byerne, mere for rent drikkevand og mere natur. Men derfor skal vi selvfølgelig også have noget at spise, sagde Jakob Ellemann-Jensen, ifølge JydskeVestkysten.

På stormødet var der især fokus på regeringens tørkepakke på 380 millioner kroner. En landmand pegede på, at Sverige har lanceret en langt større tørkepakke, som kan give bedre forhold til udenlandske landmænd og dermed gøre konkurrencen unfair.

Ifølge JydskeVestkysten lød ministerens svar hertil:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du siger, at der ikke er noget, der batter lige nu. Svenskerne var ude at bruge én milliard på en tørkepakke, og det skal jo nok ses i lyset af det dengang kommende rigsdagsvalg. Andre steder har man været ude at sige, at man vil lave forskellige støtteordninger. Jeg har bare til gode stadig at se noget, der for alvor vil virke.