Jacob Jensen fra Venstre bevæger sig ud på de mere landbrugstekniske områder, når han i et spørgsmål til fødevareminister Dan Jørgensen spørger, om det er ministerens vurdering, "at det vil minimere jorderosion, når landmanden stubharver ekstra for at mindske brug af pesticider til ukrudtsbekæmpelse på arealer, hvor der er forbud mod vinterpløjning?"

Ministeren understreger i sit svar, at det har været hensigten med den nye erosionsregel "at imødekomme Revisionsrettens tidligere rejste kritik af Danmarks manglende krav mod jorderosion på dyrkede arealer".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lyttet til forskerne

- Samtidig har vi indskrænket de berørte landbrugsarealer til et minimum og lyttet til forskerne fra Aarhus Universitet. Det afspejler vores nye erosionsregel også ved at tillade lettere jordbearbejdning som for eksempel stubharvning til glæde for især økologer, således at de fortsat kan foretage mekanisk ukrudts-bekæmpelse, hvis de har berørte arealer, skriver fødevareministeren.

Ifølge Dan Jørgensen har alle på den måde mulighed for at foretage en lettere jordbearbejdning inden såning:

- Det er derfor ikke min hensigt at detailregulere omfanget af stubharvning, da jeg har tiltro til, at danske landmænd dyrker deres jord efter god landbrugsmæssig praksis og med sund fornuft. Skulle dette vise sig ikke at være tilfældet, kan det give anledning til at se nærmere på reglen igen, slutter Dan Jørgensen.