En tidlig mandag morgen i februar blev Gitte Schoubye Johansen ringet op af en medarbejder, der netop havde opdaget at deres minilæsser var væk på gården i Karlslunde. Heldigvis havde Gitte Schoubye Johansen kun få måneder forinden fået installeret en GPS-tracker på selvsamme minilæsser efter opfordring fra hendes assurandør fra Topdanmark, skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

- Min første tanke, da jeg modtog opkaldet, var 'det er bare løgn'. Og til at begynde med var jeg bange for, at den aldrig skulle blive fundet. Men så ringede jeg til Vortex, som er det firma, jeg fik anbefalet at købe GPS'en igennem. Der gik én time, før min kontaktperson derfra sendte et billede af min minilæsser, som var fundet på Djursland. Det hele gik simpelthen så stærkt. Jeg var enormt imponeret, fortæller Gitte Schoubye Johansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere tyveri

Der er en god grund til at investere i GPS-tracking netop nu. Landbrugsmaskiner er nemlig i høj kurs for tyveknægtene og på bare to år er antallet af maskintyverier næsten tredoblet.

- Stigningen i antal stjålne maskiner gælder både store og små. Men generelt ser vi oftere, at små maskiner bliver stjålet. Det kan både være fordi, de er lettere omsættelige i forhold til de store, men også fordi, der er flere, der anskaffer sig små maskiner såsom ATV'er, minilæssere og så videre., fortæller Agronom Svend-Anker Worm fra Topdanmark.

Et godt samarbejde

Da Gitte Schoubye Johansen kontaktede Vortex, kunne de med det samme konstatere, at minilæsseren kørte rundt på Djursland. Bare ti minutter senere blev hun ringet op igen med beskeden om, at minilæsseren nu holdte stille, og at politiet og Vortex var på vej derhen.

- Både politi og Vortex slap alt, hvad de havde i hænderne og reagerede med det samme; så jeg var meget glad for den måde, det blev håndteret på. Da de kom til stedet, var der ingen hjemme, men de fandt minilæsseren blandt andre tyvekoster, der var stjålet andetsteds, siger Gitte Schoubye Johansen i pressemeddelelsen og fortsætter;

- To dage senere havde jeg så en medarbejder på Djursland for at hente minilæsseren hjem igen. Det er jo helt fantastisk. Jeg har fortalt historien til mange af mine bekendte, fordi jeg synes, at det er en positiv historie med et rigtig vigtigt budskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forebyggelse er vigtigt

GPS-tracking er ikke det eneste, man med fordel kan gøre for at passe på sine maskiner.

- Det absolut bedste råd er at huske at sætte maskinerne i aflåste bygninger, når de ikke bliver brugt. Det kan lyde banalt, men det er der altså mange, som ikke tænker på. Samtidig er det klogt at installere bevægelsesaktiveret lys på gårdspladsen eller udenfor maskinhuset. På den måde kan man nemlig advare om, at der bliver holdt øje med maskinerne, påpeger Agronom Svend-Anker Worm og fortsætter;

- Også er det altid en god idé at tage billeder af sine maskiner, hvor både farve, model og nummer på maskinen kan ses, afslutter han.