For at imødekomme den stadig strengere miljølovgivning har John Deere udviklet PowrSpray, en løsning til højt specificerede sprøjter, som er designet specielt til maskinstationer og store planteavlsbedrifter.

- Først og fremmest er det en sprøjte, der er mere enkel at se på. Alt teknikken er samlet, og der er færre bevægelige dele. Det betyder, at der er mindre vedligeholdelse, siger Mogens Mikkelsen, der er produktspecialist i AMS & sprøjter hos Semler Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To pumper

PowrSpray gør det hurtigere at fylde tanken og muliggør en øget væskemængde, hurtigere doseringskontrol og forbedret sprøjtenøjagtighed. Systemet er i sidste ende med til at reducere vedligeholdelses- og driftsomkostningerne samt minimere stilstandstiden.

PowrSpray har to hydraulikdrevne pumper. Den første pumpe fylder sprøjten med en hastighed på op til 1.200 liter i minuttet, selv mens traktorens motor kører i tomgang, hvilket mindsker brændstofforbruget og støjniveauet under påfyldningen. Den anvendes også til at spæde den anden sprøjtepumpe, som har en hastighed på 750 liter i minuttet. Denne pumpe er udstyret med Direct Rate Control, hvilket sikrer hurtigt skift af dosering og maksimal sprøjtenøjagtighed, idet væskemængden reguleres fra minimum til maksimum på under tre sekunder.

Nøjagtighed

Desuden forbedrer Direct Rate Control sprøjtenøjagtigheden, som skal opfyldes ved variabel dosering, hvor der kan være tale om store ændringer.

- Pumpernes hastighed styres direkte med en hydraulikmotor. Det giver hurtigere reaktion, og når sprøjten styres med hydraulik, slider det ikke på traktorens PTO-udtag, siger Mogens Mikkelsen.

Endelig giver Direct Rate Control i kombination med systemets intelligente hydrauliske styring mulighed for, at sprøjtningen kan foregå helt uafhængigt af traktormotorens omdrejninger. Alt afhængigt af traktorens motor- og transmissionsindstillinger giver systemet mulighed for drift ved lavt omdrejningstal og dermed reduceret brændstofforbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forventer, at det er den type sprøjte, vi vil sælge i den store serie i fremtiden. Det er en attraktiv model for dem, der har store krav, og dem der udbringer store mængder gødning, siger Mogens Mikkelsen.

PowrSpray-systemet fås til trailersprøjter i R900i-serien og tankstørrelser på 4.400, 5.200 og 6.200 liter. PowrSpray indeholder som standard automatisk påfyldning, Auto Agitation Intensity-styring, Power Agitation og det enestående Auto Dilute-rensesystem. Maskiner i R900i-serien med PowrSpray kan desuden udstyres med John Deeres automatiske sektionskontrol og det automatiske bomnivelleringssystem BoomTrac, der fås som ekstraudstyr.