Årets temadag om pelsdyr præsenterer nye forskningsresultater om fodring, management, avl, adfærd og velfærd.

Minkhvalpe bliver 2,3 procent tungere hvert år. Den stigende fedtaflejring er uønsket af hensyn til deres senere reproduktionsevne og velfærd. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er et stort ønske om at reducere foderets indhold af protein af hensyn til både produktionsøkonomien og udskillelsen af kvælstof til det omgivende miljø. De nyeste undersøgelser med reduceret proteinindhold i foderet vil blive gennemgået, og betydningen for skindegenskaber, avlsresultat og sundhed vil bliver præsenteret.

Fedtlever er et tilbagevendende problem i minkproduktionen, og et lavt proteinindhold i foderet øger risikoen for fedtlever og antallet af døde mink. Der arbejdes på at belyse, om det er muligt at reducere foderets proteinindhold i løbet af vækstperioden uden de negative konsekvenser på sundheden.

Tilskud af cholin kan reducere ophobning af fedt i leveren. Men koncentrationen af cholin i blodet afspejler ikke mængden af cholin i foderet. Der er således behov for nye markører til bestemmelse af minkens cholinstatus.

Hør mere om vitaminer, foder, indlæringsevne, kuldstørrelser og meget mere ved temadagen på Forskningscenter Foulum den 18. september klokken 9.30- 15.45.