Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mindre protein uden fedtlever hos mink

Af mbk - 1. aug. 2012 KL. 08:21

Forskere deler den nyeste viden om mink ved en temadag i Foulum. Der er blandt andet fokus på, hvordan man reducerer proteinindholdet i foderet uden at gå på kompromis med dyrenes sundhed.

Årets temadag om pelsdyr præsenterer nye forskningsresultater om fodring, management, avl, adfærd og velfærd.

Minkhvalpe bliver 2,3 procent tungere hvert år. Den stigende fedtaflejring er uønsket af hensyn til deres senere reproduktionsevne og velfærd. 

Der er et stort ønske om at reducere foderets indhold af protein af hensyn til både produktionsøkonomien og udskillelsen af kvælstof til det omgivende miljø. De nyeste undersøgelser med reduceret proteinindhold i foderet vil blive gennemgået, og betydningen for skindegenskaber, avlsresultat og sundhed vil bliver præsenteret.

Fedtlever er et tilbagevendende problem i minkproduktionen, og et lavt proteinindhold i foderet øger risikoen for fedtlever og antallet af døde mink. Der arbejdes på at belyse, om det er muligt at reducere foderets proteinindhold i løbet af vækstperioden uden de negative konsekvenser på sundheden.

Tilskud af cholin kan reducere ophobning af fedt i leveren. Men koncentrationen af cholin i blodet afspejler ikke mængden af cholin i foderet. Der er således behov for nye markører til bestemmelse af minkens cholinstatus.

Hør mere om vitaminer, foder, indlæringsevne, kuldstørrelser og meget mere ved temadagen på Forskningscenter Foulum den 18. september klokken 9.30- 15.45.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame