Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Mindre kødforbrug har ingen effekt på global opvarmning

Af Maria Brunsgaard Krogshede - 25. mar. 2010 KL. 15:01

At skære ned på forbruget af kød og mælkeprodukter har ingen effekt på den globale opvarmning. Det er konklusionen på en rapport skrevet af den amerikanske forsker Frank Mitloehner, ekspert i luftkvalitet. Det skriver Science Daily.

At give køer og svin skylden er ikke blot videnskabeligt ukorrekt, men distraherer også samfundet fra at imødekomme effektive løsninger på de globale klimaforandringer, mener Mitloehner.

Han har bemærket, at kampagnerne for at skære ned på kød er begyndt at sprede sig og nævner for eksempel kampagner med navne som "Kødløse Mandage" - "Meatless Mondays" og "Mindre kød = Mindre Varme" - "Less Meat = Less Heat".

- Vi kan helt bestemt reducere mængden af drivhusgasser, men ikke ved at forbruge mindre kød og mælk. At producere mindre kød og mælk vil kun resultere i større hungersnød i fattige lande, siger Mitloehner, der er lektor på University of California.

Han fastholder, at løsningen på klimaforandringerne er mere intelligent landbrug - ikke mindre landbrug.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame