Arla Foods og det svenske mejeri Milko er i dialog om fusion. Milkos økonomi er meget presset, og derfor har Milko henvendt sig til Arla for at undersøge muligheden for en fusion.

- Milko har længe haft en økonomi, som ikke var i balance, og vi har været tvunget til at gennemføre flere gennemgribende tiltag i løbet af de seneste år. Salget fortsætter dog med at udvikle sig meget dårligt i 2011, og derfor har bestyrelsen besluttet at sænke afregningsprisen kraftigt, siger formanden for Milko, Lars Reyier, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Siden 1985 er antallet af malkekøer faldet i Sverige til næsten det halve. Som folkevalgte bestyrelsesmedlemmer er det både vores opgave og ansvar at søge tidssvarende og prestigeløse strukturforandringer på mejerimarkedet, som sikrer andelshaverne den bedste afsætning og indtjening for deres mælk.

Forhandlinger i gang

I de kommende uger bliver der gennemført faglige forhandlinger med Milkos medarbejdere, og der afholdes informationsmøder for Milkos andelshavere. Den 28. juni tager Arlas bestyrelse stilling til fusionsaftalen, og samme dag holder Milko det første møde i deres beslutningsdygtige organ (svarerende til Arlas repræsentantskab), hvor der kræves 50 procents flertal for at gå videre med planerne.

Herefter holder Milko endnu et afstemningsmøde 14. juli, hvor der kræves 2/3 flertal. 4.-5. Oktober behandler Arlas repræsentantskab fusionsforslaget. Endelig skal fusionen godkendes af de svesnek konkurrencemyndigheder.