Når himlen åbner sig i skybrud, og kloaksystemer og renseanlæg ikke kan rumme al vandet, bliver både regnvand og urenset kloakvand ledt ud i naturen.

Hvor meget det drejer sig om, måler Miljøstyrelsen ikke, skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I begyndelsen af året udkom en DTU, der konkluderede, at de beregninger, som Miljøstyrelsen benytter sig af, er forbundet med en usikkerhed på mindst 150-200 procent.

Ifølge dr.dk. forlader Miljøstyrelsen sig på, at kommuner og forsyningsselskaber registrerer, hver gang kloakvand løber ud og blander sig med bade- eller fiskevand i naturen. Men der mangler nogle regler og klare linier på området, forklarer Danova-tekniker Claus Andersen.

- Nogle forsyninger indberetter alle overløb. Nogle forsyninger kører efter en model, hvor et overløb skal vare ti minutter, før det bliver talt med. Og så er der nogle forsyninger, der slet ikke indberetter overløb, siger han til dr.dk.

Den slags er med til at give et forkert resultat for Miljøstyrelsen.

- Det er som at sammenligne æbler, pærer og bananer, siger Luca Vezzaro, som står bag DTU-rapporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv hos Miljøstyrelsen erkender man, at man ikke kender den præcise mængde af kloakvand, der løber ud i søer og åer, men at prisen for at skulle tjekke alle, vil være enormt høj.

JOF