Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Michelin vil selv regulere dæktrykket

Af Helge Plougmann Nielsen - 13. nov. 2017 KL. 06:20

  • ww270579_1
  • ww270579_2

Ved et pressemøde på Agritechnica annoncerede Michelin, at de overtager virksomhederne PTG og Téléflow, der begge er eksperter i dæktryksregulering.

Med købet af PTG og Téléflow går Michelin aktivt ind i markedet for dæktryksregulering. PTG er en tysk virksomhed med 12 medarbejdere og arbejder udelukkende med udvikling og produktion af systemer til dæktryksregulering. Téléflow er en fransk virksomhed, der har arbejdet med dæktryksregulering i 25 år og har 40 ansatte.

- Vi er meget glade for at byde de to virksomheder velkommen i Michelin-familien, og med den knowhow de hver især besidder, bliver partnerskabet en meget stor gevinst for Michelin, sagde Emmanuel Ladent, chef for udviklingen af landbrugsdæk hos Michelin.

Designet til regulering

I foråret 2017 introducerede Michelin EvoBib dækket, som er et dæk med VF-teknologi, der kan arbejde med et meget lavt dæktryk i marken, og som er godkendt til 65 km/t på landevejen.

- Dækket har et specielt mønster, der giver både et længere og et bredere fodaftryk, når dæktrykket sænkes. Når lufttrykket øges, ændrer mønstret karakter, og bærefladen koncentreres på midten af dækket, hvor mønsteret er tæt og derfor giver en fantastisk komfort på landevejen. For at kunne udnytte dækkets unikke egenskaber effektivt, er det nødvendig, at traktoren er udstyret med dæktryksregulering, siger Aage Boller, produktchef hos Michelin.

Han er meget tilfreds med, at Michelin i fremtiden selv kan tilbyde løsningen.

Arbejder med traktoren

Ifølge Emmanuel Ladent supplerer de to nye medlemmer af Michelin-familien hinanden og er klar med systemer til regulering af dæktrykket både på traktorer og landbrugsmaskiner.

- Vi er klar med et system til traktorer, der er Isobus-kompatibelt, og som kan kontrolleres fra terminalen i førerkabinen, siger Emmanuel Ladent.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame