Michelin Exelagri, et program i partnerskab med forhandlere om udvikling af service og tilbud af høj kvalitet til landbruget, kan fejre 10 år.

Michelins netværk er i dag på 770 certificerede forhandler, heraf 95 procent i Vesteuropa og 5 procent i Østeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

38 procent af markedet for landbrugsdæk, eller fire ud af 10 dæk, som sælges i Europa i dag, kommer fra en certificeret Michelin Exelagri-forhandler.

De næste 10 år vil Michelin udvide netværket til 1.000 certificerede forhandler, heraf 65 procent i Vesteuropa og 35 procent i Østeuropa.

Målet er også at nå 50 procent af markedet for landbrugsdæk, det vil sige, at hvert andet landbrugsdæk, som sælges i Europa, skal komme fra en certificeret Michelin Exelagri-forhandler.

Exelagri

Michelin Exelagri blev skabt, efter at Michelin havde introduceret sine første dæk med Michelin UltraFlex-teknik. Teknikken, som var baseret på ideen om, at mindre marktryk fører til større udbytte, var så vigtig en nyskabelse, at den fortsat er af afgørende betydning den dag i dag, mener Michelin.

Michelin UltraFlex-teknik benyttes stadig i alle dele af landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at opnå en Michelin Exelagri-certificering skal forhandlerne klare skrappe kravspecifikationer, og de godkendes efter revision af en uafhængig certificeringsorganisation.

Michelin beskriver her, hvad Exelagri-forhandler kan tilbyde:

- Personlig rådgivning om valg af de rigtige dæk, tilpasset både udstyret og forholdene, der hvor de skal bruges.

- Døgnassistance, også garanterede i perioder med intensivt arbejde som for eksempel i høsttiden.

- Sporinger med henblik på at få den rigtige sporing på landbrugsmaskiner for at optimere dækkenes levetid og brændstofforbruget og garantere bedste totaløkonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Påfyldning af væske i dækkene, eftersom påfyldning af væske er vigtigt under visse forhold, kræves der stor viden, både om hvordan man bruger den rigtige mængde vand og frostvæske, og hvordan lasten forsegles. Michelin Exelagri har den viden.

- Montering, dækkene kan monteres på stedet for alle slags maskiner, hvilket sparer værdifuld tid for landbrugeren.