MI deltager som den eneste maskinleverandør med et redskab i alle fem kategorier, som VKST har efterspurgt. MI stiller således op med 5 maskinsetup og viser dermed den store bredde i deres maskinsortiment fra BEDNAR og KUHN. Disse to maskinproducenter tilbyder stub- og jordredskaber til stort alle behov.

I kategorien for strigler fremviser MI en ny Bednar halmstrigle. Det er et produkt, som er blevet populært de senere år i jagten på at gøre markarbejdet mere simpelt og med minimale omkostninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I tandharve-kategorien kører den nye KUHN Prolander fjertandsharve demo. Det er en universal stub- og såbedsharve med fjedertænder. Harven har en god gennemgang og kan udstyres med forskellige spidser, lamelplanke, frøsåmaskine og forskellige typer valser.

Blandt diskharver deltager MI med en Bednar Swifterdisc XO 8000 F. Det er en klassisk diskharve, men alligevel er Swifterdisc unik, med sine særlige og roste takkede A-diske. Til Swifterdisc XO-F serien tilbydes meget ekstraudstyr, hvilket gør harveserien egnet til alle opgaver.

Indenfor stivtandsharver deltager MI med en KUHN-løsning: en Cultimer L 5000. Det er en meget kraftig tandharve med udjævnerdisk og en stor valse i bag. De kraftige harvetænder, som har et udløsertryk på 650 kg, kan monteres med forskellige spidser alt trækkraft, jordtyper og opgave. Cultimer L 1000 serien kan bl.a. også udstyres med originale KUHN frøsåmaskiner i 200, 380 eller 600 l med alt fra 8 til 24 udløb.

Til dybdeløsning, hvor man evt. skal ned og bryde en gammel pløjesål, stiller MI med en Bednar Terraland TN 3000 MHR7 grubber. Det er et lidt ukendt produkt, dog ser MI ser frem til at fremvise grubberens egenskaber på demodagen. Maskinen har en arbejdsbredde på 3 m med 7 hydraulisk affjedret grubbetænder. Bagest på maskinen sidder en dobbelt pigvalse, som efterlader jorden gennemarbejdet, men ruflet og åbent, klar til nogle gode frostgrader eller en anden behandling eller såning.

Umiddelbart efter harvedemoen inviterer MI til et Rauch-event på Gisselfeld Kloster, hvor der præsenteres nyheder indenfor Rauch gødnings- og kalkspredere. Ved arrangementet fortæller seks erfarne, danske landmænd om egne erfaringer med Rauch sprederne, og der vil også være GPS-eksperter til stede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagens arrangementer laves i samarbejde med nogle af de lokale MI-forhandlere bl.a. Karl Mertz A/S på KUHN-produkterne, Røstofte Maskiner A/S på Bednar-produkterne og Asger Andersen Maskinforretning A/S på Rauch-spredere. De 5 maskinsetups som kører under VKST's harvedemo, vil være udstillet under Rauch-eventen, så der vil være rig mulighed for at kigge yderligere og 'sparke dæk'.