Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Merrild: L&F kan ikke bestemme over andelsselskaberne

Af Erik Suhr - 20. maj. 2017 KL. 11:59

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, ærger sig over, at landmænd kommer i klemme i samhandlen med andelsselskaber, men understreger, at Landbrug & Fødevarer ikke kan bestemme over andelsselskaberne.

Når landmænd kommer i klemme, når han handler med et andelsselskab er det noget, der frustrerer formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Han ærger sig over, at den situation overhovedet opstår. Og i forhold til Per Brems Jensen, mener formanden, at Landbrug & Fødevarer har gjort alt, hvad der har været muligt for at hjælpe landmanden.

- Det ærgrer mig altid, når en landmand kommer i klemme hos sit andelsselskab. Vi har gjort vores yderste for at hjælpe Per i denne sag. Men vi er ikke en organisation, der kan gå ind og bestemme over et andelsselskab, ligesom vi heller ikke kan bestemme over en landmand eller andre, skriver Martin Merrild i en skriftlig kommentar til Maskinbladet.

L&F er ikke mægler

Martin Merrild kan ikke genkende det billede, Per Brems Jensen tegner af, at Landbrug & Fødevarer ikke bekymrer sig om landmændenes vilkår. Dog understreger formanden, at det ikke er Landbrug & Fødevarers opgave at mægle hver gang der opstår en uoverensstemmelse mellem landmænd og andelsselskaber.

- Vi fører jævnligt retssager på vegne af landmænd, der er kommet i klemme i systemet. Så at sige, at vi ikke kerer os om landmænds interesser, synes jeg, er skudt langt over målet. Det er ganske enkelt en misforståelse, hvis man tror, at Landbrug & Fødevarer skal fungere som mægler, hver gang der er en uoverensstemmelse mellem en landmand og et andelsselskab.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame