På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning var første taler formand Martin Merrild. Foran 410 delegerede fremlagde han årets beretning.

I sin tale roste han dansk landbrug og dets rolle i samfundet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Dansk landbrug er, og har altid været, en af grundstenene i vores samfund. Og vi ved at danskere og andre kvalitetsbevidste forbrugere i hele verden foretrækker vores produkter. Ikke fordi vi er billigst, men fordi vi er blandt de bedste. Jeg tror fuldt og fast på, at vi kan gøre det endnu bedre i fremtiden, sagde Martin Merrild.

Troen på en fremtid med stadig udvikling kommer dog ikke af sig selv. Det stiller store krav til både politkere og resten af samfundet.

- Det kræver opbakning. For selv med 60 års teknologisk udvikling, så har det seneste år vist, at vi stadig er helt afhængige af vejr, vind og marked. Faktorer, som påvirker os helt enormt, men som vi ikke kan kontrollere. Og faktorer, som gør, at vi skal være endnu mere opmærksomme på de ting, som vi faktisk selv kan gøre noget ved, sagde Martin Merrild.

Selvansvar for fremtiden

Formanden for Landbrug & Fødevarer

- Lad os for et øjeblik drømme at vi fra i morgen fik alle vores politiske ønsker opfyldt. Ville fremtiden så være sikret? Nej, desværre. På trods af alt hvad Lars og Esben - og alle partierne bag Fødevare- og landbrugspakken - har gjort for os, så har vi også selv et stort ansvar for at sikre vores fremtid, sagde Martin Merrild

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og set med formandens briller, skal fremtiden udvikles i de spor, som Landbrug & Fødevarer i forvejen har sat. Med et skarpt blik på den teknologiske udvikling, som kommer til at spille en større og større rolle i fremtiden.

- I de sidste 60 år er udviklingen gået hurtigt. - men det kommer til at gå endnu hurtigere. Og traktorerne bliver hele tiden klogere og klogere. Heldigvis står vi på et solidt fundament. Og det skal vi have fuldt fokus på at videreføre. For ligesom med vores velfærdssamfund, så har vi i landbruget vores egen helt unikke model. Tænk bare på alt det vi har bygget op: Vi har vores egne virksomheder. Vi har vores egne videns-institutioner. Og vi har vores egen rådgivning, sagde Martin Merrild.