Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Merrild er forarget over DRs indslag

Af SSV - 11. jul. 2018 KL. 09:10

TV-Avisen efterlader seerne med det indtryk, at vi er blevet påbudt at vaske biler for til gengæld at få et skatteyderbetalt hegn ved grænsen, mener L&F.

Nu er der endnu et nyhedsindslag fra DR, der giver grund til forargelse. Hvis man ligesom jeg så TV-Avisen i fredags klokken 21, kunne man høre værten sige, at både blandt eksperter og politikere er der nu dyb undren over, at landbruget tilsyneladende ikke tager truslen om svinepest mere alvorligt.

Sådan indleder Martin Merrild sin forragelse over DR og Tv-avisen.

Det skriver L&F i en pressemeddelelse.

Formanden er dybt forrarget over Danmarks Radios indslag.

- TV-Avisen efterlader seerne med det indtryk, at vi er blevet påbudt at vaske biler for til gengæld at få et skatteyderbetalt hegn ved grænsen. Dét til trods for, at vi flere gange har informeret DR om, at vaskehallerne er en ekstra foranstaltning, som branchen selv har initieret og finansieret i flere år for at øge smittebeskyttelsen. Netop fordi vi ikke mener, at lovgivningen giver den tilstrækkelige sikkerhed i forhold til de standarder, vi ønsker i dansk landbrug. Vi tager problemet meget alvorligt. Derfor bruger vores svineproducenter 16-17 mio. kroner årligt på at mindske smitterisikoen ved hjælp af vaskehallerne. Det bliver ikke nævnt i TV-Avisen. Tvært i mod. Og dét til trods for, at medarbejdere hos Landbrug & Fødevarer har informeret DR herom, skriver Martin Merrild.

Han har nu sendt en række spørgsmål til DR, som han venter svar på.

Vi fik også at vide, ?at der skal bygges et 70 km. langt vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse, og at danske jægere fik frit slag til at nedskyde vildsvin. Landbruget skal så til gengæld sikre, at de over 27.000 dyretransporter, der kører over grænsen hvert år, ikke bringer smitten med sig.?

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame